måndag 29 oktober 2018

Oscar Freyre Författarskap

Oscar Freyre
Författarskap
Bilden nedan visar två av mina tre författarprojekt:
Välkommen till bloggen om mitt skrivande och författarskap!

Vid sidan av måleriet gillar ja att skriva romaner, sagor och krönikor om stadsutveckling. Jag har nu tre skrivprojekt, en biografi-trilogi, ett fantasyepos och en barn- och ungdomssaga.

När jag gjorde lumpen på Gotland 1986 -1987 påbörjade jag en roman som skulle baseras på mitt liv men ändå ha ganska fritt utrymme för fiktiva händelser. Den skulle handla om en blyg och ensam kille vid namn David. Som tonåring levde denne David ett tillbakadraget liv men så en dag vann han flera miljoner på lotto och hans liv förändrades radikalt!
Jag fullbordade aldrig denna berättelse men den finns kvar i några anteckningsblock längs ned i någon av mina lådor i ateljén. 
Kanske att jag tar upp berättelsen igen någon gång i framtiden.

Vintern 2006 blev jag intervjuad av en reporter från UR. Hon höll på med en dokumentärserie om personer som invandrat till Sverige i unga åldrar. Min berättelse spelades upp på P1 påsken 2006 och flera vänner som hade hört det 12 minuter långa reportaget ringde till mig och sa att jag verkligen borde skriva ned min historia. Det dröjde dock några år och 2013 blev så "Vodka & Hubba Bubba" färdigskriven och gavs ut lagom till min 50-års dag! I år släppte jag den första av två "krönikor", "Gryning", ur mitt stora fantasyepos "Hippis, sagan om vår tvillingplanet". Just nu håller jag på att fullborda uppföljaren till Vodka & Hubba Bubba där jag lånat titeln till romanen från berättelsen om den blyge David "Utan broar faller Stockholm".

På denna länk kan ni höra reportaget: UR Oscar från Peru

På hösten 2019 påbörjade jag en barn- och ungdomssaga som baseras på mina målningar med TomteNisse-serien, Helge och några andra beställda motiv jag gjort under året. Sagan heter "Trädgårdstomtarnas äventyr". Hoppas bli klar till julen 2019.

I denna blogg kan ni läsa om mitt skrivande och mitt bloggande och hålla er ajour i hur det går och när nästa roman släpps ut.

Oscar Freyre
2018-10-29   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar