Om mitt författarskap

Om mitt författarskap

.....och bloggandet

Författarskapet
Förutom måleriet har jag skrivit så långt jag kan minnas. När jag gjorde lumpen på Gotland 1986 -1987 påbörjade jag en roman som skulle baseras på mitt liv men ändå ha ganska fritt utrymme för fiktiva händelser. Den skulle handla om en blyg och ensam kille vid namn David. Som tonåring levde denne David ett tillbakadraget liv men så en dag vann han flera miljoner på lotto och hans liv förändrades radikalt!
Jag fullbordade aldrig denna berättelse men den finns kvar i några anteckningsblock längs ned i någon av mina lådor i ateljén. 
Kanske att jag tar upp berättelsen igen någon gång i framtiden.

Vintern 2006 blev jag intervjuad av en reporter från UR. Hon höll på med en dokumentärserie om personer som invandrat till Sverige i unga åldrar. Min berättelse spelades upp på P1 påsken 2006 och flera vänner som hade hört det 15 minuter långa reportaget ringde till mig och sa att jag verkligen borde skriva ned min historia. Det dröjde dock några år och 2013 blev så "Vodka & Hubba Bubba" färdigskriven och gavs ut lagom till min 50-års dag! I år släppte jag den första av två "krönikor", "Gryning", ur mitt stora fantasyepos "Hippis, sagan om vår tvillingplanet". Just nu håller jag på att fullborda uppföljaren till Vodka & Hubba Bubba där jag lånat titeln till romanen från berättelsen om den blyge David "Utan broar faller Stockholm". Sedan får jag väl hitta på en annan titel för romanen om David! 

Hösten 2019 började jag skriva på en ungdomssaga som jag kallar "Trädgårdstomtarnas äventyr" 
Beräknad utgivning av romanen är till hösten 2020!
Utgivning av "Trädgårdstomtarnas äventyr" sker också till hösten 2020.Bloggar
Jag är också en aktiv bloggare! Jag har faktiskt 5 bloggar:
Förutom denna om mitt författarskap och "Art Gallery" har jag även "Stadsutvecklingen" som handlar om Stockholms stadsutveckling och infrastruktur i både länet som i kommunen. Bloggen startades i december 2013 och har i dagsläget (2018-10-29) ca 268 000 besök.
Mitt fantasyepos har också en blogg: "Hippis World & Society". Där lägger jag ut allt om detta, mitt livs största och mest tidskrävande projekt, med bilder, kartor och fiktiv fakta.
Nyligen startade jag en blogg om mitt andra stora livsprojekt som jag har tillsammans med mina kompanjoner Mikael Grahn och Jerker Söderlind på arkitektkontoret Stadsliv i Gamla stan, nämligen; "Österbron" som är ett Golden gate-liknande alternativ till Östlig förbindelse.

Och, sedan oktober i år bloggar jag även på Samhällsbyggarnas blogg: SamhällsbyggarbloggenInga kommentarer:

Skicka en kommentar