Biografitrilogin

Min biografi-trilogi
Biografi-trilogin är romanerna om mitt liv fram till år 2004. Jag har valt att fördela berättelsen i tre perioder med var sin roman. 

Första boken, Vodka & Hubba Bubba som ligger ute på näthandeln sedan 2013, skildrar mina allra tidigaste barndomsminnen. Historian sträcker sig från när jag var omkring 5 år (1968), tiden då min mor och far skiljde sig, tills att min lillasyster Patricia föds (1975) och etableringen i det nya landet blir ett faktum. En resa som tar läsaren genom mina sista år i hemlandet Peru och de första åren som nyinflyttad pojke i Sverige. Läsaren får även följa med på en skildring genom de kulturella olikheterna, humorn och synen på religion, sex och konstiga ordspråk. 
Dock börjar romanen med en mycket märklig frukost tillsammans med goda vänner midsommardagen 1979! 

Romanen skrevs efter UR´s reportage om mig från år 2006. 
Den utgör inspirationskällan till Biografitrilogin! 
På denna länk här nedanför kan ni höra berättelsen om Oscar från Peru:          UR "Oscar från Peru"

Recension av Martin Vinge från våren 2020:
"En mycket gripande berättelse med både humor, allvar och djup som skildrar en ung peruans tidiga år, och som därefter omfamnar landet Sverige på det mest underbara sätt. Det är uppenbart hur mycket som binder oss människor samman i denna värld och inte skiljer oss åt."Uppföljaren:
Den andra romanen heter "Utan broar faller Stockholm" och skildrar min uppväxt på Lidingö, fest- och nöjeslivet, tidiga kärleksförhållanden, tågluffar-resorna och slutar när jag rycker in i lumpen. Inträdet i vuxenlivet med en allt för tveklös utbildning i bagaget. Detta är också en tidsresa i 80-talets Stockholm, musikskildringar och allmänna attityder och inställningar om dåtidens stad mellan broarna! Boken blev klar nu (hösten 2020) och tanken är att släppa ut den i traditionellt förlag tillsammans med Vodka & Hubba Bubba så snart som möjligt! Så håll uppsikt under fliken "På gång" i denna blogg eller via Facebookgruppen Oscar Freyre Production!


Den tredje romanen går under arbetsnamnet "Mats bröllop" och utspelar sig från slutet på 90-talet, då jag och mina nyskilda vänner pusslar ihop vardagen och helgerna med våra barn och det dimper ner ett bröllopsinbjudan från en kär gammal vän!  Detta vänder upp och ned på våra inställningar om livet och kärleken! Romanen slutar när jag träffar grannen som så småningom blir min kära fru! 
Status: endast enstaka nedskrivna händelsepunkter, manus är inte riktigt påbörjad än.


Vodka & Hubba Bubba finns för övrigt att köpa på Adlibris, Bokus och CDON eller direkt via mig med signering för 150:-
Vill ni ha den postad kostar det 200:-

Mejla mig då på: oscar.freyre@yahoo.se
så får ni mitt Swishnummer! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar